Po prostu bardzo dobre. Kaloryczne, ale raz na jakiś czas można Składniki: - 2 banany - szklanka mąki - pól szklanki mleka - jajko - łyżeczka proszku do pieczenia - cukier puder Banany obrać i rozgnieść na papkę, dodać jajko, mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto powinno mieć konsystencję Read More ...
Buraczki idealne do drugiego dania. Na gorąco i zimno. Składniki: - 3 kg buraczków - 1 kg kwaśnych jabłek - 20 dag żurawiny - 15 dag cukru - 1 niepełna szklanka octu winnego - 10 goździków - 1 łyżka soli - łyżka oleju - 1 szklanka wody Buraczki umyć i Read More ...
Buraczki na barszcz, czyli zakwas na czerwony barszcz. Szybki w przygotowaniu i bardzo dobry. Składniki: - 2 kg buraków - 2 litry wody - 1 listek laurowy - 3 ziarenka pieprzu czarnego - 2 ziarenka ziela angielskiego - 2 łyżki cukru - 1 łyżka soli Wodę zagotować z przyprawami z Read More ...
Mamy początek października, ale pomyślałam, że dodam przepis typowo świąteczny. Ostatnio natrafiłam w sklepie na przyprawę do muffinek piernikowych. Postanowiłam kupić i wypróbować. Składniki: - 2 jaja - 250 ml mleka - 0,5 szklanki oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1,5 szklanki mąki - szczypta soli - 0,5 Read More ...