Buraczki na barszcz, czyli zakwas na czerwony barszcz. Szybki w przygotowaniu i bardzo dobry.

20201013_091735

Składniki:

- 2 kg buraków
- 2 litry wody
- 1 listek laurowy
- 3 ziarenka pieprzu czarnego
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka soli

Wodę zagotować z przyprawami z 2 łyżkami cukru i łyżką soli. Buraki obrać i pokroić w plastry, umieścić w słoikach. Gorącą zalewą zalać buraki. Pasteryzować około 90 minut w temperaturze 90 stopni.

20201013_092328

Categories: przetwory domowe

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.