Jakiś czas temu trafiłam na ciekawe przepisy. Nadziewane pierożki, w wersji wege. Bardzo dobre. Składniki: Ciasto: - 1 szklanka Mąka pszenna - 1/2 ciepłej wody - 2 Łyżki masła klarowanego - Szczypta soli Farsz: - 2 szt ziemniaków ugotowanego w mundurku - 50 g groszku zielonego - 2 ząbki czosnku Read More ...
Druga propozycja prostych ciasteczek z ciasta francuskiego. Z jabłkiem. Składniki: - Ciasto francuskie - Jajko - Jabłko - Przyprawa do szarlotki Ciasto rozwijamy i dzielimy na porcje. Z jednego ciasta wyszło mi 10 ciasteczek. Jabłko obieramy i dzielimy na cząstki. Na każdy prostokąt nakładamy jabłko, posypujemy przyprawą do szarlotki. Dolną Read More ...
Z ciasta francuskiego możemy upiec nie tylko słone przekąski, ale i na słodko. Dziś proponuję proste ciasteczka, pachnące cynamonem i szarlotką. Składniki: - Ciasto francuskie - Cukier - Jajko - Przyprawa do szarlotki Ciasto rozwijamy i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy cukrem kryształem i przyprawą do szarlotki. Zwijamy w rulon i Read More ...