Buraczki idealne do drugiego dania. Na gorąco i zimno.

20201013_091735

Składniki:

- 3 kg buraczków
- 1 kg kwaśnych jabłek
- 20 dag żurawiny
- 15 dag cukru
- 1 niepełna szklanka octu winnego
- 10 goździków
- 1 łyżka soli
- łyżka oleju
- 1 szklanka wody

Buraczki umyć i ugotować w całości. Ugotowane przelać zimną wodą i obrać. Zetrze na tarce na grubych oczkach. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Dodać żurawinę i wymieszać.
Wodę zagotować z cukrem i przyprawami. Gotować około 5 minut. Buraczki z jabłkami i żurawiną przełożyć do słoików, zalać zalewą, ugnieść. Pasteryzować około 15 minut.

20201013_092231

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.