Przepis pochodzi z książki Biblioteczka Poradnika Domowego. Talarki są idealnym dodatkiem do mięsa i warzyw.

SDC18264

Składniki:

- 70 dag ugotowanych ziemniaków
- 30 dag białego sera
- 2 jaja
- 1/2 szklanki mąki
- przyprawy
- zielona pietruszka
- tarta bułka
- olej do smażenia

Ziemniaki i biały ser zemleć, dodać jajka, mąkę, zieloną pietruszkę i przyprawy. Wymieszać na jednolitą masę, z której formować kotleciki. Gotowe obtaczać w tartej bułce i smażyć.

SDC18265

Categories: jarskie, smażone

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.