Moja wersja lecza. Bardzo smaczne nawet jeśli nie zawiera kiełbasy. Ja dodałam, to co miałam akurat i danie wyszło bardzo smaczne. Szybkie w przygotowaniu. Polecam
Składniki
- 20 dag gotowanego boczku
- puszka pomidorów
- mieszanka meksykańska – danie na patelnię
- jedna cebula
- kilka pieczarek
W pierwszej kolejności musimy pokroić boczek w kostkę a następnie podsmażyć. Do tego dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę a pieczarki w plasterki. Wszystko podduszamy na niewielkiej ilości oliwy. Następnie dodajemy puszkę pomidorów i dolewamy do tego jeszcze z pół puszki wody. Dusimy tak długo, aż pomidory rozpadną się. Pod koniec dodajemy pół woreczka meksykańskiej mieszanki warzyw na patelnię. Ilość zależy od nas samych. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jak widać, przepis nie jest skomplikowany a bardzo smaczny.