Dziś kolejne danie makaronowe, z jarzynami. Dziś zagościły zielone szparagi. Wreszcie je dopadłam w sklepie!
Składniki
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- ćwiartka średniej papryki, żółtej
- ćwiartka papryki czerwonej
- 1 ząbek czosnku
- 20 dag makaronu świderki
- 4 szparagi
- 20 dag mieszanki warzyw na patelnię
Paprykę umyć, przekroić, usunąć nasiona a następnie pokroić w kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Makaron świderki ugotować. Pilnować, aby się nie rozgotował!
Czosnek dusić na tłuszczu, ale nie dopuścić do jego zrumienienia a następnie dodać pokrojona paprykę. Razem wszystko wymieszać. W między czasie trzeba ugotować szparagi. Ja moje gotowałam 10 minut. Następnie dodać do papryki mieszankę warzyw oraz ugotowany makaron. Wymieszać i podsmażyć jeszcze z 5 minut. Warzywa powinny być chrupkie. Doprawić do smaku i to tyle. Szparagi możemy dołożyć do podsmażonych jarzyn na patelnię.
Smacznego