Dziś jajecznica. Tak, tak. To nie jest żart. Ktoś zapewne powie ” Ale to proste śniadanie. Każdy potrafi przygotować”
Być może, ale można też przedobrzyć i zrobić z pysznej jajecznicy beton. Tradycyjną jajecznicę smaży się na patelni.Ja moją przygotowałam na parze. W garnku z gotującą się wodą, na którym ustawiłam miseczkę.

Zabieramy się do pracy bo czas śniadania nadszedł ;] U mnie jest 8.08. Do dzieła!

Składniki:
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
1 niecała łyżeczka masła śmietankowego
2 całe jaja kurze całe
Przyprawy:
sól i pieprz do smaku

Pietruszkę opłukać w zimnej wodzie i drobno posiekać. Ja miałam mrożoną, więc zadanie ułatwione. Następnie trzeba umyć jaja, wybić do miseczki i roztrzepać dokładnie z przyprawami. Miseczkę z masłem, w której będziemy przygotowywać jajecznicę, musimy umieścić w większym naczyniu z wrzątkiem. Gdy masło rozpuści się, wlewamy masę jajeczną. Rozmącone jaja mieszać tak długo, aż się zetną. Jajecznicę posypać pietruszką i natychmiast podawać.

Categories: dieta, jarskie

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.