Kasze można jeść na wiele sposobów. Nie jest tylko dodatkiem  do obiadu. Ja, przyznam się, nie przepadałam nigdy za kaszą. Kotleciki z kaszy, możemy podawać z sosami.

Składniki:
- 300 g kaszy gryczanej
- 500 g twarogu
- 2 jajka
- garść posiekanej natki pietruszki
- tarta bułka
- kostka bulionowa
- sól i pieprz do smaku

Kostkę bulionową rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku i zalewamy kaszę. Gotujemy na sypko.Gdy kasza przestygnie, mielimy ją z twarogiem. Dodajemy jajka, natkę pietruszki, doprawiamy do smaku. Formujemy małe kotleciki i panierujemy w tartej bułce. Smażymy na złoty kolor.

Smacznego :)

Categories: jarskie, na słono, smażone

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.