Dziś coś pysznego, czym się zachwycałam. Sajgonki wyszły przepyszne, tak mi smakowały, że zabrałam je do pracy na śniadanie ;]

 

 

Składniki na nadzienie :

- 5 grzybów mun a właściwie to same kapelusze
- 50 g makaronu chińskiego Tao Tao
- średnia marchewka
- jedna mała cebula
- 3 liście kapusty pekińskiej
- 200 g mielonego mięsa drobiowego
- jajko
- 2 łyżki sosu sojowego Tao Tao
- opakowanie papieru ryżowego

Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Po około 20 minutach odcedzić i pokroić w paski. Makaron wrzucić do wrzątku i pozostawić pod przykryciem na około 3 minuty. Następnie odcedzić i pokroić na paski długości 5 cm. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebule i kapustę pekińską drobno pokroić. Następnie dodać zmielone surowe mięso, dodać sos sojowy i wszystko wymieszać.
Placek papieru ryżowego zamoczyć na 2 sekundy w letniej wodzie i wyłożyć na deskę aż zmięknie. Na miękki placek nałożyć farsz. Boki zawinąć do środka a następnie zwinąć jak krokiety. Gotowe sajgonki smażyć na głębokim oleju do zrumienienia.

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.