Z mięs najbardziej lubię drobiowe i często przyrządzam potrawy z kurakiem. Tym razem filety pod pierzynką.

Do przygotowania potrawy potrzebujemy:

- filety z kurczaka
- marchewka
- ketchup
- przyprawy
- żółty ser

Filety oprószamy ulubionymi przyprawami, solą, pieprzem, ziołami i wykładamy nimi dno wysmarowanej masłem naczynia żaroodpornego. Na to wykładamy pokrojoną w plasterki marchewkę. Ketchup rozsmarowujemy na wierzchu filetów a następnie posypujemy zółtym serem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 30-40 minut do momentu aż filety będą miękkie. Podajemy z kaszką kus kus którą przygotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Ja do mojej wersji dodałam pokrojoną w kostke paprykę oraz szczypiorek.

Categories: mięsne

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.