Teraz coś dla mięsożerców. Karkówka, ser żółty… Danie troszkę kaloryczne ze względy na ser i sposób przygotowanie ale bardzo dobre.

Rumiana karkówka czeka na spałaszowanie!

Do przygotowania kotletów będziemy potrzebować:

-- Składniki –

- 700 g karkówki
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 1 cytryna
- kefir
- olej
- keczup
- starty żółty ser

Karkówkę należy umyć i podzielić na kotlety. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Skórkę z cytryny zetrzeć do kefiru a sokiem skropić mięso. Kawałki mięsa zamarynować w jogurcie przez 2 godziny. Następnie smażyć na gorącym oleju. Uwaga, będzie pryskać! Smażyć z oby stron. Usmażone kawałki przełożyć do brytwany a wierzch mięsa posmarować dobrym keczupem. Podlać nieco wodą. Zapiekać przez kolejne 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pod koniec pieczenia wierzch posypać startym serem.

Categories: mięsne, smażone

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.