Przepis pochodzi z magazynu „Palce lizać”. Łatwy w przygotowaniu, bardzo smaczny.

Składniki:

- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka mąki pszennej
- 125 ml mleka
- szklanka bakalii

20220417_094104

Żółtka utrzeć z cukrem. Bakalie wymieszać z łyżką mąki, dodać do żółtek i wymieszać. Następnie porcjami dodać mleko i mąkę. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni. Piec około 1 godziny. Wystudzony keks dekorujemy polewą czekoladową.

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.