Coś do picia, na szybko gdy chcemy się ogrzać. Do tego pyszne paluszki z ciasta francuskiego.
Do przygotowania barszczyku, będziemy potrzebować :
– Składniki –
- 4 buraczki
- 2 marchewki
- ćwiartka selera
- 1 cebula
- pieprz ziarnisty
- liść laurowy
- torebka barszczyku czerwonego Winiary(tego fusiastego)
- udko kurze, lub żeberka
Obrane buraczki musimy pokroić na grube talarki. Na wywarze z udka ugotować barszcz. Torebkę barszczyku Winiary ugotować według przepisu podanego na torebce. Przecedzić i połączyć z przecedzonym barszczem. Doprawić do smaku.
Ja taki barszczyk lubię pić z bulionówek. Do tego paluszki z ciasta francuskiego lub paszteciki. Paluszki robiłam z gotowego ciasta. Wychodzą na prawdę bardzo smaczne. Wystarczy ciasto pokroić i posmarować jajkiem oraz posypać kminkiem lub żółtym serem.