Kruche ciasteczka. Tym razem w wersji świątecznej. Można je przełożyć do puszki, słoja. Można je przechowywać, choć o to obawiam się najbardziej. Są bardzo dobre.

20201114_104913

Składniki:

- 90 dag mąki
- 30 dag cukru pudru
- 60 dag masła lub margaryny
- 5 żółtek
- 1 łyżka przyprawy do szarlotki
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 płaska łyżeczka proszku

20201111_125244

Mąkę przesiać z proszkiem i przyprawą, dodać masło lub margarynę, cukier oraz żółtka, śmietanę, posiekać, zagnieść ciasto. Gotowe schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Ciasto wałkować i wykrawać ciasteczka. Piec na złoty kolor.
Upieczone i wystudzone możemy udekorować według własnego uznania. Ja użyłam lukru i jadalnych perełek i śnieżynek lukrowych.

20201114_104939

Categories: świątecznie, słodkie

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.