Coś dla smakoszy sera tofu. Do tego przepisu potrzebne jest tofu wędzone. Do tego sos na bazie mleka roślinnego.
- Składniki –
- Napój roślinny – 1 szklanka
- Tofu twarde wędzone – 3 plastry
- Makaron 100 g
- Cebula 55 g
- Cytryna 15 g
- Czosnek 1 ząbek
- Olej 2 łyżeczki
- Przyprawy do smaku
Makaron ugotuj al dente według wskazówek na opakowaniu. Na rozgrzany na patelni olej roślinny wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula się zeszkli, dodaj pokrojone w kostkę tofu i smaż przez kilka minut
Do podsmażonej cebuli, czosnku i tofu wlej mleko roślinne oraz odrobinę soku z cytryny. Mieszaj sos, aż się zagęści. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Życzę smacznego