Kruche i słodkie rogaliki. Idealne na święta ale nie tylko. Nieco tłuste ze względu na orzechy ale co tam. Najwyżej potem zatańczymy tango przez godzinę i zrzucimy zbędne kalorie :D. Zabieramy się do pracy.
Do przygotowania ciasta potrzebujemy:
– Składniki –
Ciasto:
- 250 g margaryny Palma z Murzynkiem
- 350 g mąki
- 125 g orzechów włoskich
- cukier waniliowy
- 75 g cukru pudru
- 3 żółtka
Posypka:
- Cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym lub cynamonem
Z podanych składników musimy zagnieść ciasto. Następnie schłodzić godzinę. Schłodzone ciasto dzielimy na kawałki i formujemy ruloniki ruloniki, które na kawałki i wygiąć w łuk . I to tyle. Potem już tylko układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Gorące obtaczamy w cukrze.