Wiem. Dawno mnie tutaj nie było. Ale staram się to nadrobić. Wzięło mnie wczoraj na krokiety. Uwielbiam je. Czasami biorę do pracy i nawet takie na zimno świetnie smakują. Zostało mi pół małej kapusty, nieco pieczarek podduszonych i zamrożonych. Dlatego nie podaję dokładnych proporcji, bo zrobiłam z prawie resztek.

krokiety3


Składniki

- podsmażone pieczarki
- słodka kapusta
- naleśniki
- jajko
- tarta bułka
- przyprawy

krokiety

Kapustę musimy ugotować a następnie zemleć. Pieczarki podsmażyć z cebulką. Możemy pokroić w kostkę albo zemleć. Wymieszać oba składniki i doprawić do smaku.
Usmażyć naleśniki ale tylko z jednej strony. Muszą być cienkie. Jeśli będą grubsze, będą pękać w czasie zwijania. Wystudzić. Na usmażoną stronę nakładamy farsz i zwijamy krokieciki. Porcję farszu układamy na brzegu placka naleśnikowego. Zawijamy by zakryć farsz a następnie boczki ciasta zawijamy do środka i zwijamy krokiecik. Gotowe zanurzamy z rozkłóconym jajku z dodatkiem przypraw a następnie w tartej bułce. Smażymy na złoty kolor. Możemy podawać z ulubionym sosem lub wcinać bez dodatków.

krokiety2
Życzę smacznego :)

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.