Musli jest dobre. W sklepach jest ogromny wybór płatków. Jednak nie zawsze wszystkie składniki nam pasują. Ja swoje zrobiłam sama. Przepis jest bardzo prosty.
Składniki:
- 3 szklanki płatków górskich zwykłych
- szklanka suszonych owoców
- 2 szklanki mixu orzechów
- 1 szklanka pszenicy w miodzie
- płatki kokosowe
Płatki musimy podprażyć na patelni lub na blaszce w piekarniku, dodając do nich łyżkę oliwy. Następnie podprażamy orzechy, które częściowo pokruszyłam. Tak by były większe kawałki ale równocześnie nie w całości. Gdy wszystko przestudzimy, mieszamy wszystkie składniki. Teraz tylko musimy przełożyć do słoja i zajadamy się własną granolą czy musli. Oczywiście możemy modyfikować składniki, według własnych potrzeb. Możemy tworzyć własne kompozycje. Ja moje musli zajadam z mlekiem sojowym, które bardzo polubiłam.
Smacznego