Rogaliki piekłam już jakiś czas temu ale zupełnie zapomniałam dodać przepis na bloga. To bardzo smaczne ciasteczka. Szybkie w przygotowaniu.

rogaliki

Składniki:

- 250g przesianej mąki
- 100g mielonych migdałów bez skórki
- 210g dobrego masła (bez żadnych dodatków)
- 70g cukru pudru
- cukier waniliowy

Do posypania:

- 4 łyżki cukru pudru
- cukier waniliowy

Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia

Z podanych składników zagnieść ciasto. Następnie formować cienkie wałeczki i ciąć je na krótkie kawałki, formować rogaliki. Piec na jasny kolor w temp. 180oC przez 4 minuty przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, później 5-6 minut przy zamkniętych. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić chwilkę na blaszce a następnie jeszcze ciepłe ostrożnie obtoczyć w cukrze pudrze z dodatkiem cukru waniliowego.

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.