Danie bardzo dobre i nie aż tak pracochłonne jak się wydaje. Bardzo smaczne i można kombinować z składnikami.
Składniki:
- Sos pieczarkowy a właściwie to rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorra
- Pieczarki
- Filet z kurczaka
- Makaron rurki
- Cebula
- Starty żółty ser
- Przyprawy
Cebulę musimy obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć lekko. Następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Podsmażamy do momentu aż zmiękną i odparuje z nich woda.
Makaron musimy ugotować według przepisu na opakowaniu. Tak samo sos. Filet z kurczaka musimy pokroić w kostkę, oprószyć ziołami oraz papryką i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Gdy wszystko mamy gotowe, możemy podawać do stołu.Ja wymieszałam sos z pieczarkami i kurczakiem i tak podgrzałam. Potem tylko posypać zieleniną oraz żółtym serem i możemy zajadać.
Smacznego