Powidło śliwkowe. Można je użyć do smarowania pieczywa ale i przekładania ciast. Składniki bardzo proste, właściwie to jeden składnik tylko. Śliwki.


Składniki:

- wydrylowane śliwki

Śliwki musimy umyć i wydrylować. Następnie smażymy je najlepiej w brytwance lub garnku z grubym dnem. Mieszamy często by się nie przypaliły. Pierwszego dnia godzinę, na wolnym ogniu, następnego również godzinę. Konsystencja musi być gęsta. Najlepiej sprawdzić to za pomocą łyżki. Jeśli nabierzemy porcję i przechylimy, masa powinna spaść dużymi płatami. Jeśli jest rzadka, musimy nadal smażyć.

Categories: przetwory domowe

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.