Przepis znalazłam na YT ale, że nie miałam wszystkich składników, to przygotowałam nieco inną wersję tej zupy. Wyszła przepyszna. Polecam gorąco. A teraz zabieramy się do pracy :)


Składniki

- puszka białej fasoli
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 ziemniak
- 20 dag boczku gotowanego
- kostka bulionowa jarzynowa
- sól do smaku
- majeranek

Boczek kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Oba składniki podsmażamy na łyżce oliwy. Fasolę musimy odsączyć z zalewy. Ja wykładam na sitko i przelewam zimna wodą. Do podsmażonej cebulki i boczku, dodajemy kostkę jarzynową i zalewamy litrem wody. Gotujemy z pięć minut i dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka, startą na grubych oczkach marchewkę oraz fasolę. Gotujemy z 10 minut, do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Fasola z puszki jest już miękka, więc długo nie trzeba gotować by się nie rozpadła. Ugotowanie zupy zajęło mi z godzinę, razem z przygotowaniem składników. Zupę doprawiamy majerankiem oraz solą. Do smaku :)

Smacznego :)

Categories: zupy

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.