Składniki

- 1 kg papryki czerwonej
- 2 1/3 szklanki wody
- 10 dag cukru
- 1 dag soli
- ziele angielskie
- liść laurowy
- gorczyca biała
- 1/2 szklanki octu

Paprykę umyć, przeciąć na pół i usunąć pestki. Sparzyć w gorącej wodzie 1 minutę a następnie wykładać do zimnej wody. Odsączyć. Na spód słoików dodać kilka ziarenek gorczycy oraz czarnego pieprzu. Odsączoną paprykę ułożyć ciasno w słoikach.

Zalewa:
Wodę zagotować z cukrem, solą i przyprawami, dodać ocet i zagotować. Gorącą zalewą zalać paprykę, słoiczki zakręcić nakrętkami. Pasteryzować około 15-25 minut.

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.