Nie lubię szpinaku ale w takiej formie bardzo mi smakuje. Dziś proponuję muszle nadziewane farszem szpinakowym z fetą.

Składniki

- Makaron muszle – 7 sztuk
- Szpinak 3 sztuki [ ja wzięłam mrożony, ten w brykietach]
- pół średniej cebuli
- pół kostki sera feta
- sól i pieprz do smaku
- 2 duże pomidory

Pomidory musimy sparzyć i zdjąć skórkę. Następnie pokroić w plastry i poddusić na teflonowej patelni. Makaron gotujemy. Musi być lekko twardawy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, dodajemy szpinak i podsmażamy z 10 minut. Następnie musimy wystudzić a do zimnego szpinaku dodajemy ser feta i razem mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Gdy pomidory rozpadną się i powstanie gesty sos, wykładamy do żaroodpornego naczynia. Muszle odcedzamy i zimne napełniamy farszem. Gotowe układamy na pomidorach. Całość możemy posypać żółtym serem. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i podpiekamy 15 minut, do momentu aż ser się rozpuści.

Categories: jarskie, przekąśki

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.