Przepis na te placuszki znalazłam całkiem przypadkowo. Spróbowałam i muszę przyznać, że wychodzą bardzo smaczne. Nie są co prawda tak wysokie jak z piekarnika ale nadal smaczne.

Składniki:

- opakowanie ciasta francuskiego
- przyprawy
- zioła w proszku
- patelnia teflonowa

Opakowanie ciasta francuskiego musimy rozwinąć i wyciąć z niego koła. Ja swoje wycinałam od dużego talerza. Krążki opruszamy ziołami. Patelnię teflonową bez tłuszczu rozgrzewamy a następnie układamy na niej krążek ciasta. Smażymy pod przykryciem 3 minuty na małym ogniu. Sprawdzamy intensywność zarumienienia. Następnie odwracamy krążek i smażymy już bez przykrycia.

Categories: na słono

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.