Pierwszy raz robiłam te ciasteczka. Chrupiące i bardzo smaczne. Nie są miękkie jak ciasto kruche. Myślę, że gdy poleżą to i skruszeją. Jak dotrwają do tego czasu ;]

Składniki
- 85 g płatków owsianych
- 85 g wiórków kokosowych
- 100 g mąki
- 70 g cukru pudru
- 100 g masła
- 2 łyżki płynnego miodu
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej

Wszystkie składniki sypkie, czyli mąkę, płatki, wiórki i cukier trzeba razem wymieszać. W rondelku rozpuścić masło i dodać miód. Sodę oczyszczoną należy wymieszać z 2 łyżkami wrzącej wody, a następnie wlać do rondelka z roztopionym masłem i wymieszać. Odstawić by nieco przestygło a następnie wlać do suchych składników i dokładnie wymieszać.

Z ciasta uformować kulki i ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem do pieczenia i spłaszczyć dłonią. Trzeba zachować odstępy, bo ciasteczka się rozlewają. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut. Muszą być rumiane.

Categories: Bez kategorii

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.