Dziś makaron z pieczarkami i szynką. Niby nic takiego. Ale mimo wszystko polecam. Danie szybkie i proste .
Składniki:
30 g szynki z piersi kurczaka
155 pieczarek
60 g jogurtu naturalnego
3 łyżeczki siekanej natki pietruszki
30 g makaronu
Przyprawy:
sól do smaku
Makaron ugotować tak, aby nie doprowadzić do jego rozgotowania. Po ugotowaniu przelać zimną wodą.
Pieczarki umyć a następnie pokroić na plastry.
Szynkę również rozdrobnić na paski lub kwadraty, jak kto woli.. Wrzucić ją razem z pieczarkami na patelnię i dusić kilka minut.Bez dodatku tłuszczu. Liście pietruszki umyć, osuszyć i posiekać. Wymieszać z jogurtem.
Makaron wyłożyć na talerz. Wymieszać z pieczarkami i szynką. Polać otrzymanym z jogurtu sosem.
Smacznego