Jak wcześniej wspomniałam, miałam mielone mięso. Dziś na obiad pulpeciki z mielonego mięsa, sos grzybowy i kus kus.

Do przygotowania będziemy potrzebować:

- mielone mięso
- czosnek
- jajko
- przyprawy
- suszone grzyby
- kaszka kus kus
- bułka namoczona w mleku

Mielone mięso przekładamy do miski, dodajemy odciśniętą z mleka bułkę, jajko, przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz siekaną zieleninę. Mieszamy dokładnie masę a następnie formujemy pulpeciki, które obtaczamy w mące. Kuleczki smażymy w rondelku z każdej strony a następnie zalewamy wodą, tak by przykrywała do połowy kuleczki. Gotujemy aż będą miękkie. Wyjmujemy je a do tej wody dodajemy grzyby. Ja miałam zmielone, specjalnie do sosów. Gotujemy. Możemy dodać śmietankę do sosów. Doprawiamy do smaku. Kaszkę przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu.

Categories: mięsne

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.