Hmm, miałam mięsko mielone, z części powstały pulpeciki a z reszty zrobiłam burgera. Naszło mnie, cóż. Czasem mam takie zachcianki ;].
Do przygotowania będziemy potrzebować:
- mielone mięso
- czosnek
- czerwone cebula
- czerwona papryka
- pietruszka, szczypiorek
- jajko
- sól i pieprz do smaku
- bułka
Zmielone mięso doprawiamy do smaku, dodajemy szczypiorek i pietruszkę, pokrojoną w kostkę paprykę oraz cebulę oraz jajko i mieszamy wszystko. Formujemy kotleciki i smażymy z obu stron. Bułkę podgrzewamy w piekarniku lub na suchej patelni. Podgrzaną bułkę przekrawamy i smarujemy dowolnym sosem. Ja wymieszałam majonez z keczupem. Następnie układamy burgery na to znów sos, plaster cebuli, papryki, żółtego sera, listki bazylii i przykrywamy górną częścią bułki.