Zostało mi tej dyni, bo na zupę przeznaczyłam tylko kilogram a resztę starłam i usmażyłam placki. Klasyczne  jarskie placuszki. Złociste i smaczne. Polecam :)

Do przygotowania placków potrzebujemy:

- około pół kilograma dyni, startej na grubych oczkach
- jedna średnia cebula, pokrojona w kostkę
- jajko
- sól i pieprz do smaku
- 3 łyżki śmietany
- 3 łyżki mąki

Dynię ścieramy na grubych oczkach. Oczywiście można i na drobnych. Jak kto woli. Dodajemy cebulę, pokrojoną w kostkę, jajko, przyprawy, śmietanę i mąkę i wszystko mieszamy. Placuszki smażymy na oleju.

Categories: jarskie, smażone

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.