Składniki potrzebne do przygotowania pieczeni:

- kawał pieczeni około kilograma
- przyprawa staropolska do pieczeni
- pół kilograma pieczarek
- 1 cebula
- kilka plastrów zółtego sera
- kilka pasków wędzonego boczku

Pieczeń rozcinamy tak by powstał duży płat mięsa i nacieramy oliwą a następnie przyprawą staropolską. Pieczarki siekamy i podsmażamy razem z cebula pokrojoną w kostkę. Doprawiamy do smaku. Farsz grzybowy wykładamy ma płat mięsa a na to plastry sera. Zwijamy jak roladę. Na wierzch rolady układamy jeden przy drugim paski boczku. Pieczemy w brytwance około godziny, w zależności od tego jak duża wyszła nam pieczeń. Z pieczeni i boczku wytopi się tłuszcz więc nie musimy nic już dodawać, jedynie pół szklanki wody.

Categories: mięsne

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.