Nie znam prawdziwej nazwy na to danie. Widziałam je na śląskim kanale. Wyglądało bardzo apetycznie.

Do przygotowania zawijańców będziemy potrzebować:

– Składniki –

- kurzy biust
- serek camembert
- powidło z żurawiny
- suszona żurawina
- jajko
- mąka
- wiórki kokosowe
- sól i pieprz do smaku

Filety rozbijamy, solimy i doprawiamy pieprzem. Na każdy filet nakładamy kawałek serka, powidła oraz suszone żurawiny i zawijamy. Zabezpieczamy wykałaczkami by w czasie smażenia nic się nie rozwaliło. Obtaczamy w mące a następnie w jajku i w wiórkach. Smażymy na złoty kolor.

Nie wiem czy mi wyszło tak jak powinno to wyglądać, ale w smaku było dobre. Mówi to osoba która nie przepada za mięsem.

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.