Bardzo dobre i pulchne ciasto. Można przełożyć ulubionym kremem lub powidłami. Idealnie smakuje solo, bez nadzienia :)


Składniki:

- 4 jaja
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki sody
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 szklanka oleju
- 2 szklanki drobno startej marchewki (około 4 sztuki)
- szczypta soli
- łyżka rodzynek
- łyżka płatków migdałowych
- łyżka siekanych orzechów włoskich
- łyżka posiekanej gorzkiej czekolady

20220207_154159

Jajka utrzeć z cukrem, stopniowo sypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem, cukrem waniliowym i sodą. Stale mieszając, dodać olej. Następnie dodać marchewkę, bakalie, czekoladę. Wymieszać. Ciasto przełożyć do formy natłuszczonej olejem i wysypanej tartą bułką. Ciasto pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut. Wystudzone dekorujemy według własnego uznania.

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.