Korzenne ciasteczka. Na początku są twarde, jednak wystarczy tydzień, by zrobiły się miękkie. Najlepiej trzymać w jakimś słoju lub puszce.
Jeśli chcemy by szybciej skruszały, do słoja można włożyć jabłko.

20211216_125148

Składniki

- 250 g margaryny
- 1 szklanka cukru
- przyprawa do pierników
- szczypta soli
- 2 jaja
- 1 szklanka miodu sztucznego
- 6 szklanek mąki
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody

Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Dodać resztę składników i dalej ucierać robotem. Następnie przełożyć do miski i wyrobić ręcznie. Schłodzić w lodówce, około 1 godziny. Wałkować i wykrawać pierniczki. Piec w temp 170 stopni przez około 30 minut.

Categories: Bez kategorii

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.