Kolejny owocowy placek. Tym razem nieco inny, bo zamiast cukru, dodałam erythrit.

20210530_123231

Składniki:

- 5 jaj
- 1,5 szklanki mąki krupczatki
- 0,5 szklanki mąki kartoflanej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka erythritu
- 1 margaryna
- jabłka
- cynamon

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy erythrit i nadal ubijamy. Piana powinna być lśniąca i biała. Jak na beziki. Następnie dodajemy żółtka i ubijamy. Mąki mieszamy z proszkiem, dodajemy do ciasta i mieszamy delikatnie. Margarynę rozpuszczamy i dodajemy gorącą do ciasta. Mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Na wierzch wykładamy cząstki jabłek posypane cynamonem. Ciasto pieczemy w temp. 170 stopni przez 90 minut. Wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem.

20210530_100033

Categories: słodkie, z owocami

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.