Nieco inna wersja zupy serowej. Łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.

20210131_125300

Składniki

1 litr bulionu
250 g serka topionego (śmietankowego)
2 cebule, pokrojone w paseczki
2 ząbki posiekanego czosnku
100 g szynki wędzonej lub chudego boczku
sól
biały pieprz
zielona pietruszka
grzanki

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Dodajemy pokrojony w paseczki boczek. Chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy cebulę i czosnek i podsmażamy lekko, aż cebula zmięknie. W rondlu podgrzewamy bulion, następnie dodajemy podsmażoną cebulą i boczek. Dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki serki topione i dokładnie mieszamy. Serki można rozpuścić w niewielkiej ilości bulionu i połączyć z resztą bulionu. Całość gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Gotową zupę podajemy z grzankami, możemy posypać pietruszką.

20210131_125326

Categories: zupy

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.