Druga propozycja którą udało się upiec, przed tym jak piekarnik odmówił posłuszeństwa.

20210112_114437

Składniki:
- 250 g margaryny
- 200 g cukru
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 4 jajka
- szczypta soli
- 10 kropli aromatu cytrynowego
- 500 g mąki
- 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 125 ml mleka
- kandyzowane owoce, rodzynki

20210112_114443

Prostokątną blaszkę wyłożyć pergaminem do pieczenia. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, dodawać po jednym jajku, dodać sól, aromat cytrynowy. Mąkę przesiać z proszkiem i stopniowo dodawać do masy, wlać mleko, wymieszać na jednolitą masę. Bakalie oprószyć mąką i dodać do utartego ciasta. Delikatnie wymieszać, przełożyć o foremki. Piec około 60-70 minut w temperaturze 175 stopni.

20210112_114429

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.