Rogaliki przygotowane z gotowego ciasta. Idealne gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Szybkie w przygotowaniu.

SDC18528

Składniki:

- opakowanie ciasta francuskiego
- jajko
- powidło lub konfitury
- cukier i kokos do posypania

SDC18524

Z gotowego ciasta wycinamy prostokąty i nacinamy poziomo. Na każdy prostokąt nakładamy nadzienie i zwijamy rogaliku. Układamy je na blaszce, wyłożonej pergaminem. Smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem i kokosem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, do zarumienienia.

SDC18526

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.