Podczas pieczenia blatów pod tort czy placki tortowe, czasami zostają okrajki. Można je wykorzystać do kuleczek.

SDC18396

Składniki

- okrajki z ciasta biszkoptowego
- biszkopty
- orzechy włoskie
- Wiórki kokosowe
- likier piernikowy
- rum

Orzechy siekamy a pozostałe składniki rozkruszamy. Dodajemy rum lub nieco likieru. Można dodać miodu, by składniki ladnie się zlepiały. Formujemy kuleczki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Schładzamy.

SDC18398

Categories: na słodko, świątecznie

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Tort mandarynkowy z kremem...

Posted on wrz - 3 - 2023

Komentowanie nie jest możliwe

Miodowa szarlotka

Posted on wrz - 18 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Kwiaty bzu smażone w...

Posted on cze - 4 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Jabłecznik z kruszonką, z...

Posted on maj - 8 - 2022

Komentowanie nie jest możliwe

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.